STEKENE.  De dertigste editie van Crammerock was met 35.000 bezoekers een groot succes. Door corona moesten de festivalgangers niet alleen een toegangsticket kunnen voorleggen maar ook een Covid Safe Ticket. Organisator Geert Robbrecht kijkt tevreden terug op een goed verlopen festival, al hij noemt de organisatie zelf een hobbelig parcours: "Het was een hobbelig parcours. Het lijkt nu eenvoudig maar we hebben heel veel aanpassingen moeten doen in omstandigheden die steeds veranderden. Dankzij de maatregelen rond het Covid Safe Ticket en de versoepeling van het sluitingsuur hebben we een mooi festival kunnen neerzetten. Bijna alle tickets waren op één dag de deur uit dus ik denk dat er echt een nood was. Ook de groepen zijn enthousiast."

Ook burgemeester Stany De Rechter is tevreden met het succes van Crammerock. Ook hij wijst naar de extra uitdaging door corona. "We hadden het volle vertrouwen in de organisatie, zij weten hoe ze de dingen moeten aanpakken. Er is ook zeer zwaar geïnvesteerd in coronaveiligheid en in een extra tent waar testen kunnen afgenomen worden. Vanuit de Vlaamse regering is er geld gekomen voor festivals en daar heeft Crammerock zo’n 180 à 190.000 euro van gekregen. De gemeente heeft 40.000 euro bijgelegd zodat alle veiligheidsmaatregelen konden genomen worden. Het was een uitdaging die de moeite waard was", zegt burgemeester De Rechter. "We hebben het geluk dat we op het einde van de zomer kwamen, zodat we wat know-how van andere festivals konden gebruiken. We zien ook dat de vaccinaties helpen. Dat is niet alleen voor een festival als Crammerock belangrijk maar voor de hele maatschappij."

De bezoekers zelf waren ook tevreden: "Crammerock was zoals altijd: fantastisch, ambiance, muziek, mensen ontmoeten en plezier maken, meer moet dat niet zijn." (mb)