ZEVENEKEN. De doortocht van de N70 in Zeveneken nabij Lokeren wordt sinds november vernieuwd. Vandaag zullen bij die werken 7 eiken op het dorpsplein sneuvelen.  De Vrijheidslinde blijft staan. Het verwijderen van de bomen zal twee dagen duren.  In 2021, als de volledige doortocht volledig klaar zal zijn, komen er 7 nieuwe inlands eiken. 

De situatie voor het verkeer blijft dezelfde als nu: het verkeer richting Lochristi kan langs de werfzone, het verkeer richting Lokeren rijdt om via de E17. Tijdens de kerstvakantie zal er even terug verkeer in twee richtingen mogelijk zijn. Vanaf 6 januari gaat de N70 volledig dicht voor nutswerken.

herinrichting

Voor de herinrichting van het twee kilometer lange stuk van de N70 in Zeveneken werken de gemeente Lochristi, de stad Lokeren en Aquafin samen. Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw aangelegd dorpsplein, comfortabele busperrons en aandacht voor groen. (mb, afbeelding: Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen)