BEVEREN. Vandaag organiseert de gemeente Beveren eerste streekmarkt in een reeks van drie. Haasdonk bijt de spits af. Tussen 13 en 18 uur kan je terecht op het Pastoor Verwilghenplein om kennis te maken streekproducten. Met Ostonk Bieren, Brouwerij Fienneke, Brouwerij De Bock, Brouwerij Brunn, MoonGin en Kuulbier zullen er zes Beverse brouwerijen aanwezig zijn. Verder staan onder andere de Wase Imkersbond, het Saeftingherhof en Leutiglandleven op de deelnemerslijst. 

"De coronacrisis heeft het belang van de lokale handelaar en van lokaal kopen onmiskenbaar extra benadrukt. Lokale producenten van zogenaamde streekproducten konden de coronacrisis ombuigen in een voordeel en hun producten meer in de kijker plaatsen. Denken we maar aan de Beverse brouwers, landbouwers die via het principe van de korte keten hoeveproducten rechtstreeks aan particulieren verkopen, imkers die zelf honing maken, bakkers die samen de VIJD-koek hebben ontwikkeld in het kader van het VIJD-jaar, enz…", zegt schepen voor lokale Economie Filip Kegels.  "We zijn trots op al onze lokale producenten van streekproducten, die vaak kleinschaliger werken en willen hen ook de aandacht geven die ze verdienen."

Na de streekmarkt in Haasdonk zijn er nog twee streekmarkten op zaterdag 21 augustus op het Kerkplein in Vrasene en op zaterdag 18 september op het Marktplein in Kieldrecht, telkens van 13 tot 18 uur. (mb)