BEVEREN. Maandag starten de voorbereidende werken van de rioleringswerken aan de Vesten tussen de Essendreef en Carrefour. Daarbij zal de aannemer aan de kant van de even huisnummers putten en slechte zones in de rijweg en fietscorridor herstellen.  

De eigenlijke rioleringswerken starten woensdag en vanaf dan zal er verkeershinder zijn. Vanaf dan  gaat het enkelrichtingsverkeer in de werfzone van kracht. Verkeer naar Beveren kan steeds via de N70 blijven rijden. Het verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding vanaf de Kasteeldreef via Halfdreef, Leurshoek, Koolputstraat en N450. Ook De Lijn zal in de richting van Antwerpen deze omleiding volgen. Fietsers kunnen steeds in beide richtingen langs de N70 via een aparte fietscorridor.

Het Pareinpark blijft maximaal bereikbaar vanaf de N70 voor het inrijdende verkeer komende van Antwerpen. Verkeer komende van Beveren naar het Pareinpark kan via de Vredestraat - Lt. Van Eepoelstraat - Pareinlaan de bedrijven en winkels bereiken. "Deze route geldt ook voor het verkeer komende van Antwerpen op de momenten dat we vlak voor de inrit van Pareinpark moeten werken.", klinkt het. Verkeer dat het bedrijventerrein verlaat, rijdt weg via de achterzijde en volgt de Pareinlaan, Lt. Van Eepoelstraat en Vredestraat. Alle andere bedrijven en handelszaken langs de N70 zijn bereikbaar via de omleiding. (mb)