SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het is zo ver: AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn vanaf vandaag één ziekenhuis met de nieuwe naam Vitaz. De fusie en de nieuwe naam zijn het resultaat van 30 jaar intense samenwerking. 

Het nieuwe ziekenhuis staat voor toegankelijke zorg dicht bij huis en dat gebeurt via zes campussen in Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas en Temse. Vitaz haalt ook gespecialiseerde zorg zoals radiotherapie, het Interventioneel hartcentrum en kinder- en jeugdpsychiatrie naar het Waasland, waarvoor patiënten vroeger naar ziekenhuizen in Antwerpen of Gent moesten uitwijken. De komende jaren komt er een nieuwbouw in Sint-Niklaas en Lokeren en een nieuwe polikliniek in Temse. 

Campus Sint-Niklaas

Het nieuwe wijkcirculatieplan van de stad Sint-Niklaas heeft ook invloed op de bereikbaarheid van de campus Sint-Niklaas. Door verkeersfilters in de Goudenregenlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Hogenakkerstraat, en in de Breedstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Magnolialaan, is er geen sluipverkeer meer mogelijk in de Lindenstraat en Breedstraat. Het ziekenhuis in Sint-Niklaas is met de wagen best bereikbaar via de Singel en Parklaan en zo naar de Moerlandstraat. (mb)