SINT-NIKLAAS. VZW Puyvoet heeft haar nieuwe sanitair gebouw officieel in gebruik genomen. Het gebouw dat ’t Waskot werd gedoopt vervangt de sanitaire blok die in de jaren 1950 werd opgetrokken.  Het nieuwe gebouw telt 6 toiletten, 6 douches, 3 buitenkranen met wasgoot en een waterpunt. Met een degelijke isolatie, hergebruik van hemelwater als toiletspoelwater en integratie in een groene omgeving was er ruime aandacht voor duurzaamheid.  

"We hebben gekozen voor een gebouw dat opnieuw liefst 50 jaar kan gebruikt worden door de Sint-Niklase (jeugd)verenigingen en daarnaast een grote meerwaarde kan bieden voor de bezoekende groepen in de bivakhuizen en de kampeergronden.", zegt Koen De Smet, voorzitter VZW Puytvoet, "Ondertussen werd de nieuwe sanitaire blok reeds gebruikt in de drukke zomermaanden juli en augustus en half september 2022, tot grote tevredenheid van de groepen die dergelijke ‘state-of-the-art-accommodatie’ meermaals vermeldden als een punt van tevredenheid."

Het verhaal van VZW Puytvoet gaat terug tot in 1939, met de bouw van de eerste blokhut ‘Dapper en Vroom’. De evolutie tot volwaardig kampeer- en speelplein is steeds organisch gebeurd. De vereniging beheert een unieke locatie van 8 ha aan loof- en naaldbossen, speelpleinen en kampeergronden, gelegen in het groter kader van Puytvoetbossen die eigendom zijn van de stad Sint-Niklaas. De vzw en de terreinen zijn een belangrijk onderdeel van jeugdtoerisme in Sint-Niklaas. (mb)