SINT-GILLIS-WAAS. Dat de coronacrisis een grote impact heeft op het dagelijks leven, is een open deur intrappen. Ook in deze donkere dagen ontstaat er heel wat solidariteit. De gemeente Sint-Gillis-Waas bundelt alle hartverwarmende initiatieven op een vrijwilligersplatform. 

Oudere of kwetsbare inwoners die door ziekte of ouderdom hulp nodig hebben, kunnen hun vraag aan het Welzijnshuis van Sint-Gillis-Waas bezorgen. Een medewerker van het Welzijnshuis bekijkt alle hulpvragen en zorgt voor een vrijwilliger of professionele hulpverlening. Wie graag wil helpen, kan zich in het Welzijnshuis aanmelden als vrijwilliger. Geregistreerde vrijwilligers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Maar ook mensen die zich informeel inzetten voor een oudere of eenzame buur, kunnen zich gratis laten verzekeren in het Welzijnshuis. 

Informatie over hulpvragen of over vrijwilligerswerk is terug te vinden op sint-gillis-waas.be/sgw-helpt. Wie bijkomende vragen heeft, kan terecht in het Welzijnshuis via 03 202 80 00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)