LOKEREN. Het Lokerse vaccinatiecentrum blijft behouden maar verhuist naar het voormalige Financiën-gebouw aan de Grote Kaai 20. Het centrum moet verhuizen omwille van van lopende engagementen bij KSC Lokeren-Temse. 

"Nabijheid en toegankelijkheid bleken van groot belang te zijn doorheen de vaccinatiecampagne, het leek ons dan ook billijk de locatie in Lokeren te behouden. Dit zowel voor de Lokeraar, als voor de buurtbewoners uit Waasmunster en Lokeren. De mensen kennen de weg intussen al", aldus burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis, "Die locatie is centraler gelegen dan het Daknamstadion, dus is absoluut vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Met de parking Grote Kaai is er ook voldoende parkeergelegenheid".

Normaal was de sluiting van het vaccinatiecentrum in het Daknamstadion voorzien voor 3 oktober maar die termijn werd met een week verlengd om de boosterprikken voor 85-plussers te kunnen zetten. Vrijdag werd er de laatste spuit gezet. Het vaccinatiecentrum wordt opgeruimd en opnieuw opgebouwd in het voormalige Financiën-gebouw. Inwoners van Lokeren, Waasmunster en Moerbeke zullen er vanaf begin november terecht kunnen. De uitnodigingen voor de derde prik voor 65-plussers wordt automatisch verstuurd. 

Wanneer de uitnodiging in de bus valt, hangt samen met de termijn die tussen twee vaccinaties zit. Het type en de datum van het vorige vaccin bepaalt dus de datum van de zogenaamde boosterprik. De vaccinatie van deze derde prik zal plaatsvinden minstens 4 maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. Risicopatiënten en immunogecompritteerden hebben eerder al een boosterprik gekregen, nadat studies aantoonden dat zij een beperktere immuniteitsrespons hebben. De boostervaccinatie zal altijd gebeuren met een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna). (mb)

info: laatjevaccineren.belokeren.be/vaccinatiecentrum