BEVEREN. Morgen start de gemeente Beveren met haar gratis gidszondagen. Elke zondag tot en met september neemt een gids bezoekers mee op sleeptouw langs de mooiste trekpleisters als Doel, Fort Liefkenshoek en de natuurreservaten in Kallo. De reeks van 22 bezoeken wordt morgen afgetrapt met een bezoek aan de Waaslandhaven en omgeving. 

De Waaslandhaven bevindt zich met 45 km² voor het grootste deel in Beveren. Gedurende een 4 uur durende busrondrit neemt een gids bezoekers mee langs erfgoedsites, kunst, duurzame projecten, schone Scheldezichten, 24/7 havenbedrijvigheid en mooie natuur.

"De dienst Toerisme organiseert jaarlijks gratis gidsbeurten in Beveren. Dit jaar hebben we het aanbod uitgebreid zodat de inwoners en bezoekers de veelzijdigheid en het contrastvolle karakter van onze gemeente ontdekken met een Beverse gids. Een busrondrit in de Waaslandhaven mag niet op het menu ontbreken. De Waaslandhaven ligt grotendeels op het grondgebied van Beveren en maakt een belangrijk deel uit van de economische motor van België. Door de samenwerking met MLSO en de dienst Toerisme kunnen we vijf gratis gidstochten door de bedrijvige en boeiende wereld van een wereldhaven aanbieden. Dankzij de gesponsorde mobiele spraakversterkers kunnen onze gidsen de grote groepen op een kwalitatieve manier begeleiden.", zegt Filip Kegels, schepen van Toerisme. "In de Waaslandhaven en haar omgeving val je van het ene uiterste in het andere: van weidse natuurgebieden, over historisch erfgoed tot de bruisende bedrijvigheid van een moderne wereldhaven. En alles daartussenin. Het is net die diversiteit die uitgebreid aan bod komt in de begeleide rondrit die Toerisme Beveren uitstippelde. Voor Maatschappij Linkerscheldeoever is het dan ook een unieke gelegenheid om hier onze schouders mee onder te zetten, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen kennis maken met dit contrastrijk gebied.”, vult Boudewijn Vlegels, voorzitter Maatschappij Linkerscheldeoever, aan.

Het volledig programma is terug te vinden op beveren.be/nl/zomerse-gidszondagen. De gratis plaatsen zijn online te boeken. Er kunnen maximum 50 deelnemers per groepsbezoek mee. Groepsbezoeken zijn apart te boeken via beveren.be/groepsbezoeken. (mb, foto: Boudewijn Vlegels, Gie Bernaert, © Beveren)

 

kalender

mei

1 mei: Rondje Waaslandhaven
8 mei: Waterburcht Cortewalle
15 mei: Fort Liefkenshoek
22 mei: Prospersite
29 mei: Kunst in Katoen Natie

juni

5 juni: Rondje Waaslandhaven
12 juni: Hof ter Saksen
19 juni: Fort Liefkenshoek
26 juni: Prospersite

juli

3 juli: Rondje Waaslandhaven
10 juli: Fort Liefkenshoek op kindermaat
17 juli: Fort Liefkenshoek en Lillo met DeWaterbus
24 juli: Natuurgebieden Kallo
31 juli: Kunst in Katoen Natie

augustus

7 augustus: Rondje Waaslandhaven
14 augustus: Fort Liefkenshoek op kindermaat
21 augustus: Fort Liefkenshoek en Lillo met DeWaterbus
28 augustus: Prospersite

september

4 september: Rondje Waaslandhaven
11 september: Hof ter Welle
18 september: Fort Liefkenshoek
25 september: Kunst in Katoen Natie