REGIO. Zaterdag is de ticketverkoop gestart van de Wase culturele centra. Door de onzekere toestand in verband met corona is het op veel plaatsen enkel mogelijk om tickets te kopen voor voorstellingen in september, oktober en november. Door de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt en vragen de cultuurcentra om per bubbel te bestellen. De brochure en website 'Accenten' bundelt het aanbod. Tickets aankopen kan via de culturele centra zelf. 

Het is voor het laatst dat de Wase cultuurhuizen hun aanbod hebben gebundeld in de gezamenlijke brochure 'Accenten'. De samenwerking is sinds dit jaar opgegaan in Cultuurtuin WAAS, een samenwerking van Sint-Gillis-Waas, Moerbeke, Stekene, Kruibeke, Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. Daarbij verdwijnen bepaalde gemeenschappelijke initiatieven om plaats te maken voor nieuwe projecten. 

"2020 zal het jaar zijn waar we alle zekerheden dienden los te laten. Maar het schept ook mogelijkheden tot experiment. Om maximaal te kunnen inspelen op mogelijke programmawijzigingen of veiligheidsmaatregelen, bieden we dit jaar niet één podiumprogramma aan, maar splitsen we dit op in drie seizoenen: op 29 augustus start de ticketverkoop voor het najaar, midden november de ticketverkoop voor de winter en midden februari die van het voorjaar. Op die manier hopen we bij mogelijke annulaties ons publiek een waardig alternatief te kunnen aanbieden.", zegt An Verstraeten, directeur van Cultuurcentrum Lokeren.

vriendenpas in Sint-Niklaas

"Omdat de toekomst weinig voorspelbaar is en flexibiliteit meer dan ooit een fel gewaardeerd talent is, en we ook begrijpen dat de keuze voor een abonnement risico's inhoudt, schakelen we daarom over op een alternatief kortingssysteem, de Vriendenpas. Zo hoef je je voorstellingen nu niet tegelijk te reserveren (zoals vroeger bij een abonnement) om van je korting te genieten.", zegt  Annelies De Graeve, directeur van Cultuurcentrum Sint-Niklaas. (mb)

info: accenten.be