SINT-NIKLAAS. Dat het ballonvaren leeft in Sint-Niklaas is een open deur intrappen. Onze regio heeft een paar straffe ballonpiloten. Twee weken geleden won Steven Vlegels het Tsjechische kampioenschap en vorige week won Kenian Dekein de Vredefeesten Balloon Trophy. Vandaag mag Thomas Spildooren het rijtje vervoegen met een straffe prestatie in Hongarije. 

Spildooren verzamelde na 3 vluchten met 10 opdrachten de meeste punten en won zo de Central European Cup in het Hongaarse Szeged. Szeged is de plaats waar zijn broer David vorig jaar op het Europese Kampioenschap 3de werd en waar in 2024 het Wereldkampioenschap zal plaatsvinden.

Komende vrijdag start in de Sloveense stad Murska Sobota het Wereldkampioenschap ballonvaren. De eerste vlucht staat voor zondagochtend 18 september gepland. De Belgische driekleur zal daar vertegenwoordigd worden door de teams van David Spildooren, Steven Vlegels, Kenian Dekein en Thomas Spildooren. Met de recente overwinningen is de moraal en teamsfeer binnen het team zeer hoog. (mb)