BEVEREN.  Thierry Van Goethem is vanaf 1 januari 2021 de nieuwe zonecommandant van de Hulpverleningszone Waasland. Hij neemt de fakkel over van kolonel Marc Vande Velde die na zes jaar als zonecommandant en meer dan 36 jaar in de brandweer afscheid neemt van de Wase brandweer. 

De 41-jarige kolonel Van Goethem is geen onbekende: hij is al 6 jaar directeur operaties van Hulpverleningszone Waasland, 7 jaar sectorverantwoordelijke van de posten Beveren, Kieldrecht en Melsele en 16 jaar bij de brandweer. "Al in mijn twintigerjaren heb ik beslist dat ik fulltime voor hulpverlening wou gaan. Brandweer en ambulance zijn geen evident beroepen, maar ze behoren tot de nobelste. Ik startte als vrijwilliger bij post Beveren, en heb snel de overstap gemaakt naar fulltime brandweerofficier. Met de komst van de zones is die hulpverleningswereld serieus veranderd. Ik mocht de afgelopen jaren mee bepalen hoe die Wase hulpverlening er ging uit zien, en dat wil ik de komende jaren verder doen. Samen met een team van gemotiveerde mannen en vrouwen. Ik ben ongelooflijk blij dat ik dit vertrouwen krijg en heb er echt zin in om samen met onze 550 medewerkers verder vorm te geven aan onze brandweer- en ambulancezone, onze identiteit.", aldus Thierry Van Goethem.

Huidig zonecommandant Vande Velde heeft het volste vertrouwen in z’n opvolger: "Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolger. Ik zag hem afgelopen jaren functioneren als een sterke manager en als commandant. Tijdens de selectieprocedure heeft hij bewezen dat hij klaar is om onze 550 mensen grote organisatie te leiden.". Dat beaamt ook burgemeester Marc Van de Vijver. Hij kent Thierry al 15 jaar. Van de Vijver is al 15 jaar het hoofd van de brandweer in Beveren en sinds 6 jaar Hulpverleningszone Waasland. "Toen Thierry startte als officier was hij nog geen dertig maar er zat heel veel potentieel in. Ik ben blij dat ik hem heb zien groeien tot wie hij vandaag is. Het zit allemaal goed: realiteitszin, inborst en managementcapaciteiten. Nodig voor een complex en uitdagend grondgebied zoals het Waasland, waar zowel polders als industrie vertegenwoordigd zijn. Ik heb er samen met de andere burgemeesters het volste vertrouwen in dat hij het Waasland veilig zal houden in de komende zes jaar."

De komende maanden zullen de huidige en de nieuwe zonecommandant samen de overdracht voorbereiden. Op 31 december 2020 doet kolonel Marc Vande Velde definitief de deur dicht. Vanaf 1 januari 2021 start kolonel Thierry Van Goethem in zijn nieuwe functie. (mb)