REGIO. De Provincie Oost-Vlaanderen trekt ruim 403 duizend euro uit voor subsidies voor 77 kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.  De projecten zetten in op onder andere gezondheidszorg, onderwijs en klimaat. Zo’n 35.000 euro gaat naar projecten die gedragen worden door organisaties uit Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas en Temse. 

In Beveren gaat om de vereniging Vriendinnen van Zambia die 5000 euro krijgt voor een landbouwproject ter bevordering van de levensomstandigheden in Ilondola, Chinsali in Zambia. Nog eens 5000 euro gaat naar de Lokerse vereniging Elasha voor de uitbouw van een scholencomplex (basisonderwijs en technische opleiding) met hulppost in de Oost-Kasai provincie, Democratische Republiek Congo. 

In Sint-Niklaas krijgen vier organisaties subsidies: de organisatie Elimm voor het Rehema Health Center and Maternity Home in Bugema, Oeganda (7000 euro),  Piano Posso voor de bouw van een uitleencentrum in de sloppenwijken in Fortaleza, Brazilië (3000 euro), Techniekers Zonder Grenzen voor het installeren van zonnepanelen in scholen in samenwerking met lokale bedrijven in Gambia (5000 euro) en Solidagro voor een project rond duurzame familiale landbouw in Cochabamba, Bolivia (5000 euro). Tot slot verleent de Provincie Oost-Vlaanderen 5000 euro subsidie aan FOV-UGANDA uit Temse voor de uitbouw van een polikliniek voor kwetsbare vrouwen en kinderen in Oeganda. (mb)