REGIO. Acht Wase projecten krijgen subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om acht projecten die worden uitgevoerd in een land in ontwikkeling. 

Vier initiatieven komen uit Sint-Niklaas: Elimm met 5000 euro voor landbouwscholing in Oeganda, Piano Posso met 5000 euro voor digitaliseringsprojecten in de favela’s in Brazilië, Solidagro met 7000 euro voor projecten rond gegarandeerd water en gezond voedsel in Bolivië en YABs Network met 3000 euro voor de uitbouw van een technisch educatief centrum voor jongeren in Ghana.

Malaika4wwc uit Temse mag 5000 euro besteden aan een project rond drinkbaar water in Oeganda en Elasha uit Lokeren krijgt 7000 euro voor een scholenbouwproject in Congo. Tenslotte ontvangt Dorizon Doenja 7000 euro voor de ondersteuning van een hospitaal in Tanzania en de Stichting Wegwijzer Mama Kongolese kan met 5000 euro vrouwen in Congo een beroep aanleren.

In totaal verleent de Provincie Oost-Vlaanderen subsidies aan 70 Oost-Vlaamse organisaties die zelf een project uitbouwen in een land in ontwikkeling. "Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen kunnen heel wat organisaties mondiale projecten realiseren. Zij werken hiervoor nauw samen met hun partner in het Zuiden. In Oost-Vlaanderen zetten ze actief in op bewustmaking. Door hun engagement maken ze internationale samenwerking tastbaar voor alle Oost-Vlamingen en dragen ze bij aan een meer rechtvaardige wereld", zegt gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V), bevoegd voor Mondiale solidariteit. (mb)