SINT-NIKLAAS. De Provincie Oost-Vlaanderen investeert 296 000 euro in sociale verhuurkantoren met de bedoeling om meer woningen te verhuren. Het sociaal verhuurkantoor Waasland krijgt 54.000 euro voor 49 nieuwe woningen.  Als voorwaarde stelt het provinciebestuur dat een deel van de woningen moet worden verhuurd in gemeenten waar op dit moment nog geen sociaal verhuurkantoor actief is.  

Dit jaar vonden 261 Oost-Vlaamse gezinnen een thuis via een sociaal verhuurkantoor. In 2020 streven de kantoren samen naar 268 nieuwe woningen. De laatste 3 jaar kenden de Oost-Vlaamse SVK’s een groeipercentage van 15%. Dat is 5% meer dan het Vlaamse gemiddelde, wat van provincie Oost-Vlaanderen de sterkste stijger in de sector maakt.

zorgeloos verhuren via een sociaal verhuurkantoor

Verhuren via een sociaal verhuurkantoor is ook zorgelozer voor de eigenaar. Het biedt eigenaars voordelen die ze mislopen als ze particulier verhuren. Zo wordt de huur elke maand stipt betaald, moet de eigenaar zich niet bezig houden met de administratie en geniet hij ook van financiële extra’s zoals premies voor renovaties. Meer informatie is te vinden op svkwaasland.be. (mb)