STEKENE. 37 Kwetsbare gezinnen met samen 82 kinderen krijgen van de gemeente Stekene een spelpakket. Dat speelpakket is op maat van het gezin en op leeftijd van de kinderen samengesteld. Elk pakket bevat een door de kinderwelzijnsconsulent samengestelde spelbundel. De pakketten kunnen na afspraak met de gemeentelijke kinderwelzijnsconsulent afgehaald worden in het Huis van het Kind, het OCMW of De Olijf vzw. Op vraag worden ze ook aan huis geleverd. Voor het samenstellen van de pakketten kreeg de gemeente een extra subsidie van 1 639,71 euro.

"Speelgoed, en spelen op zich, heeft een opvoedkundige waarde. Het prikkelt de zintuigen en stimuleert het kind en dat is zeer belangrijk in de ontwikkeling van een kind", vertelt schepen van Gezin Dirk Backaert. "Door het aanbieden van een stimulerende, boeiende omgeving en het inspelen op wat een kind op een bepaalde leeftijd aanspreekt, wordt het kind uitgedaagd om nieuwe zaken te ontdekken, zoals nieuwe geluiden, kleuren, geuren, materialen om aan te voelen,…"

zomerspeelgoed

Het Huis van het Kind start op 6 juli met een gratis ontleendienst van zomerspeelgoed zoals  een badminton- en baseballset, hoelahoop en kangoeroeballen. Speelgoed ontlenen kan elke woensdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur of na afspraak. Het speelgoed kan voor maximum twee weken ontleend worden, daarna moet het teruggebracht of ingeruild worden voor ander speelgoed. Het Huis van het Kind is gelegen aan de Zavelstraat 30. (mb)