SINT-NIKLAAS. Zo’n 61 deelnemers hebben het op een participatieavond het Europees beleid getoetst aan een reeks concrete ideeën over thema’s als biodiversiteit, voedselstrategie en mobiliteit.  Het populairste idee kwam van het project ONT(HART) dat verharding en onjuist watermanagement wil tegengaan om wijken, buurten en steden te ondersteunen bij vergroeningsprojecten.

Uit de hele avond werden uit zes verfijnde ideeën drie concrete voorstellen geselecteerd voor onze provincie. Zes Sint-Niklazenaren zullen deze voorstellen meenemen naar de Conferentie over de toekomst van Europa. Die vindt in februari 2022 in Brussel plaats. Uit alle voorstellen zullen er uiteindelijk 3 tot 5 finale ideeën gepresenteerd worden aan de Europarlementsleden.

Alle ideeën komen ook op een online, meertalig digitaal platform terecht. Dit platform is de spil van de Conferentie over de toekomst van Europa. Wil u ook uw stem laten horen en vertellen in wat voor soort Europa u wil leven? Iedereen kan ideeën ingeven via: futureu.europa.eu. (mb)