SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas lanceert de campagne ‘Digitaal mee'. Daarmee wil de stad hulpmiddelen aanreiken om de digitale vaardigheden van haar inwoners te trainen. Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt immers dat 40% van de bevolking zwakke digitale vaardigheden heeft. 

Met deze campagne voorziet de stad gratis hulp bij digitale vragen in de digipunten, computerhulp aan huis met digicheques, openbare computerruimtes, printmogelijkheden, gratis stadswifi, workshops en opleidingen voor beginners en gevorderden. Inwoners met een laag inkomen kunnen van het stadsbestuur ook financiële ondersteuning krijgen bij de aankoop van een laptop of tablet en voor de abonnementskosten voor een internetaansluiting.

Er zijn vier digipunten ingericht: aan het Welzijnshuis, de hoofdbibliotheek, ‘t LammekenDe Variant en Kringwinkel Den Azalee. Een afspraak maken is niet verplicht maar is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  0471 24 58 82. Wie voor het eerst een digipunt bezoekt, krijgt gratis een eID-lezer als welkomstgeschenk.  

Er is ook gratis brochure met een overzicht van het volledige aanbod. De brochure is verkrijgbaar via het welzijnsnetwerk en in de voornaamste stadsgebouwen. De brochure is ook gratis verkrijgbaar op aanvraag via het telefoonnummer 03 780 30 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

info: sint-niklaas.be/digitaalmee