SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase stadsbestuur verdeelt vanaf vandaag gratis zakjes bijenvriendelijk bloemenzaad. Daarmee wil de stad enerzijds een kleurrijke bloemenweide van in totaal 20.000 m² creëren en anderzijds de solitaire bijenpopulatie een duwtje in de rug geven.

Eén zakje is goed voor een bijenvriendelijke bloemenzee van zo'n 20 m². Er is in totaal 20 kilogram bloemenzaad in voorraad, verdeeld over een duizendtal zakjes. Zolang de voorraad strekt, kan iedereen een gratis zakje bloemenzaad afhalen aan de infobalie van het stadhuis of in de deelgemeentehuizen. Scholen of verenigingen die een grotere oppervlakte ter beschikking hebben om bloemen te zaaien, kunnen een aanvraag richten aan de afdeling plannen en ontwikkelen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Naast de bloemenactie is er nog de campagne ‘Maai mei niet’. Bedoeling is om de tuin een maand lang niet te maaien en de bloemen vrij te laten groeien. Wie hulp nodig heeft bij het maken een natuurvriendelijke tuin, kan beroep doen op de tuinrangers. Een gratis afspraak maken kan via tuinrangers.be. (mb)