SINT-NIKLAAS. De horeca wordt alweer hard getroffen door de coronamaatregelen. Als de horecazaken opnieuw de deuren mogen openen, kunnen ze op de steun van het Sint-Niklase stadsbestuur rekenen. Die voorziet voor de komende jaren tot 2023 de mogelijkheid van gratis uitgebreide winter- en zomerterrassen. Dat moet de horecazaken de kans geven om de verminderde capaciteit en inkomsten van de voorbije maanden te compenseren.

De maatregel om uitgebreide terrassen toe te staan was afgelopen zomer in het leven geroepen om de horeca te ondersteunen. De maatregel werd daarna verlengd tot eind oktober. Met de nieuwe maatregelen wordt het mogelijk om voor de komende drie winterperiodes de standaard vergunde terrassen winterproof te maken door middel van een overkapping, van half oktober tot eind maart. In de eindejaarsperiode is er de mogelijkheid om terraszones tijdelijk uit te breiden en het geheel eventueel te overkappen. Hierbij wordt wel gevraagd de uitbreiding in een winters thema aan te kleden, om zo mee bij te dragen aan de sfeerbeleving in de stad.

Tot slot zal er de komende twee zomerseizoenen opnieuw de mogelijkheid zijn om terraszones kosteloos uit te breiden. (mb)