SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas krijgt het label 'Baanbrekende Werkgever'. Dat dankt de stad aan haar beleid om het aantal dienstverplaatsingen te beperken, volop in te zetten op telewerken en duurzame mobiliteit. Bijna de helft van het stadspersoneel gebruikt de fiets voor woon-werkverkeer. Dat aantal wil de stad nog optrekken met een aanbod van fietsleasing. Ook voor verplaatsingen tijdens het werk neemt de fiets een steeds prominenter plaats in. Intussen werkt de stad verder aan een nieuw bedrijfsvervoerplan. 

In het kader van telewerken loopt er momenteel een proefproject op drie afdelingen om het ideale evenwicht te vinden tussen efficiënt werken en optimale connectie tussen collega’s en organisatie. 

'Baanbrekende Werkgever' is een charter dat werd opgesteld door een samenwerkingsverband van De Lijn, Antwerp Management School en Jobat. Het charter spoort organisaties aan om minder, slimmer en groener onderweg te zijn, met aandacht voor het welzijn van medewerkers. (mb, foto: stad Sint-Niklaas)