SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE.  Inwoners van Sint-Gillis-Waas en Stekene kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum dat is ondergebracht in GC De Route. Beide gemeente verspreiden eind maart, begin april een folder waarbij het vervoersaanbod naar De Route zal opgelijst worden. 

Het vaccinatiecentrum is bereikbaar per fiets via de fietssnelwegen Sint-Niklaas-Hulst en de Stekene-Kemzeke, per auto en per bus via de lijnen 85, 21, 22, 23 en de belbus. Mensen die minder goed te been zijn, kunnen beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Speciaal voor de vaccinatiecampagne wordt de werking daarvan verruimd naar Stekene en alle 80-plussers met een beperkt inkomen. In Stekene wordt de werking van de Handicar uitgebreid naar 65-plussers, mensen met een beperking of die langdurig ziek zijn en mensen met een laag inkomen die niet over een eigen wagen beschikken. Gebruikers betalen een kilometervergoeding.

Beide gemeenten maken het vervoersaanbod naar het vaccinatiecentrum kenbaar op een overzichtelijke manier. Dat gaat via de webpagina’s van beide gemeenten en eind maart, begin april via een vaccinatiefolder die bij alle mensen in de bus valt. In dat aanbod wordt ook kort verwezen naar het vrijwilligersvervoer dat de mutualiteiten aanbieden. Wie vragen heeft over het vervoer, kan daarmee terecht bij het callcenter van het vaccinatiecentrum: 03 202 80 80. (mb)