TEMSE. De Scheldebruggen in Temse krijgen vanaf 16 september nieuwe elektromechanica. De werken aan de spoorbrug zijn bijna afgerond.  De oude Scheldebrug Bornem-Temse komt als eerste baanbrug aan de beurt en wordt in de nacht van 16 op 17 september afgesloten voor het verkeer. Dat zal ook het geval zijn in de nachten van 20 op 21 september en van 21 op 22 september, telkens van 21 uur tot 6 uur. Het verkeer wordt dan in beide richtingen omgeleid over de nieuwe Scheldebrug.  Overdag is de oude brug open voor het autoverkeer, al staan er wel enkele korte brugopeningen voor testen gepland. 

Van 30 september om 21 uur tot 3 oktober om 6 uur is de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem aan de beurt en zal deze brug niet toegankelijk zijn voor auto- en fietsverkeer. Het verkeer zal dan omgeleid worden via de oude brug. Vanaf midden oktober staan elektromechanicatesten gepland. Deze zullen vooral ‘s nachts gebeuren. Als alles volgens planning verloopt, is de elektromechanica aan de drie bruggen vernieuwd tegen de lente van 2022.

Voor het zover is, zal op 14 en 15 september van 7.30 u tot 16.30 op de oude Scheldebrug maar een rijstrook beschikbaar zijn omwille van enkele kleine werkzaamheden. (mb, foto: Erwin De Meirleir)