TEMSE. Hockeyclub Rapid Temse trekt volop de kaart van groei. Tegen 2025 wil de club groeien van zo’n 500 naar 800 leden. Om dat doel te bereiken wil de club volop inzetten om jongere generaties aan te trekken. Zo zullen de komende jaren gemiddeld vijf extra jeugdploegen opstarten. Door de startleeftijd te verlagen naar vier jaar wil de club de enerzijds de instroom verzekeren en anderzijds inspelen op de vraag van jonge ouders. Daarnaast werft de club twee nieuwe beroepstrainers aan. 

De sport zit al een tijdje lift. Zo deden meer dan 250 jeugdspelers tot 12 jaar mee aan het Rapid Jeugdtoernooi. Samen met het aantal leden moet ook de werking mee groeien. "Het plaatje moet blijven kloppen. Alles moet volgen om de unieke familiale, kwalitatieve en sportieve Rapid-beleving te garanderen aan al onze spelers. Want het houdt geen steek meer spelers in te schrijven als de werking dat niet aankan. Daarom hebben we samen met onze nieuwe sponsor Truncus Vermogensbeheer grondig nagedacht hoe we kwaliteit en plezier blijven garanderen. In onze Toekomstvisie 2025 houden we niet alleen rekening met de stijgende populariteit van onze club in de regio en van hockey in het algemeen, we antwoorden meteen ook op vraagstukken rond infrastructuur en het aantrekken van extra coaches en vrijwilligers. Een eerste uitbreiding is ons vernieuw en grotere clubhuis, dat we vorige maand in gebruik namen.", zegt voorzitter  Wim Braeckman. 

De club stelde ook haar nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar voor: Truncus Vermogensbeheer. Voorzitter Wim Braeckman overhandigde de eerste wedstrijdtruitjes, met het logo van Truncus, aan Pieter Van Neste, managing director van Truncus.  "We engageren ons als partner, dat is ons Truncus-DNA. We willen een actieve sponsor zijn, meewerkend en meedenkend. Aanspreekbaar ook, aan de zijlijn, in het clubhuis, op verplaatsing. Het vertrouwen is er, we versterken elkaar en we weten dat we op elkaar kunnen rekenen. Met Truncus hebben we de ambitie om coach, sponsor en supporter te zijn en zo actief mee te bouwen aan het succesverhaal van Rapid Temse.", aldus Pieter Van Neste. 

Wie Rapid Temse wil ontdekken is welkom tijdens de Comet Cup, de sportkampen of tijdens try-outsessies. Meer informatie is terug te vinden op hockeytemse.be. (mb)