SINT-NIKLAAS.  Nu het paasfeest 'Eieren na Pasen' van provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas werd afgelast wegens de coronacrisis, zit de provincie met een overschot van 8000 chocolade eitjes. Die paaseitjes worden zondag aan Zorgpunt Waasland geschonken. Ze zullen worden verdeeld over de ruim 1 130 bewoners van de woonzorgcentra en Home De Bron en de 1 600 personeelsleden van de thuiszorgdiensten en de zorgvoorzieningen in Kruibeke, Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht. Als extraatje worden nog zo’n 20 kg kleine gevulde eitjes meegegeven.

"De bewoners van de woonzorgcentra en het home mogen al enkele weken geen bezoek ontvangen. Met dit warme gebaar denken wij aan hen in deze paastijd. Ook de personeelsleden van de thuiszorgdiensten, zorgcentra en administratie geven al enkele weken het beste van zichzelf in bijzonder moeilijke omstandigheden. We hopen hen zo te laten weten dat we als provinciebestuur heel dankbaar zijn.", zegt gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor de Recreatiedomeinen. 

"We zijn het provinciebestuur en het provinciaal domein De Ster zeer dankbaar voor deze mooie geste voor onze bewoners en ons personeel. Zowel voor onze bewoners als voor onze medewerkers is het geen gemakkelijke periode maar samen beleven ze ook heel mooie momenten. En soms pinken ze ook een traantje weg. We zijn ook heel trots op onze medewerkers omdat ze elke dag zoveel kracht, flexibiliteit en inzet tonen.", laten Maxime Callaert en Tjeu van Diessen, voorzitter en algemeen directeur Zorgpunt Waasland, weten. 

Op donderdag 2 april om 9.45 uur komen de voorzitter en een afvaardiging van de directie van Zorgpunt Waasland de paaseieren ophalen aan provinciaal domein De Ster (Lange Rekstraat 30, Sint-Niklaas). Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor de provinciale recreatiedomeinen zal aanwezig zijn om hen een extra hart onder de riem te steken. 

Ook provinciaal domein Puyenbroeck schenkt zijn paaseieren van het afgelaste paasfeest weg aan personeel en bewoners van woonzorgcentra in de buurt. (mb)