KRUIBEKE/TEMSE. De lokale politie Kruibeke-Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag een extra controles op de covid-maatregelen en verkeersovertredingen gehouden. Vijf personen bleken in het bezit van drugs en kregen elk een boete van 100 euro. De drugs werden in beslag genomen. De vijf waren ook in overtreding op de avondklok. 

De politie maakte verder 46 processen-verbaal op voor het negeren van de covid-maatregelen. Zo deed de politie vaststellingen in take away-zaken en een nachtwinkel die de coronaregels niet volgden. Er werd een groep jongeren geverbaliseerd die samenschoolden. Na middernacht werden 15 personen beboet omdat men geen geldige redenen had om buiten te zijn.

Er werd een voertuig onderschept waarin twee personen zaten. Het rijbewijs van de bestuurder, een 30-jarige man uit Ninove, werd voor 15 dagen ingetrokken voor het rijden onder invloed van drugs. De bleek echter geen rijbewijs te hebben en er werden drugs in het voertuig geworden. Bovendien bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. Bij nazicht bleek dat de bestuurder geseind stond voor 3 feiten. De man werd gearresteerd en het parket ingelicht. Zijn voertuig werd inbeslag genomen. De man mocht na alle verhoren beschikken. Hij kreeg wel nog een boete van 100 euro. 

De politie stelde 19 processen-verbaal op voor verschillende verkeersovertredingen. Bij een snelheidscontrole in de Kasteelstraat en in de Oeverstaat werden 17 snelheidsovertreders geflitst. (mb)