KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft tussen zaterdagavond 19 uur en zondagochtend 3 uur extra controles gehouden op snelheid, alcohol, drugs en nazicht op de naleving van de coronamaatregelen. 

In totaal werden ruim 230 boetes uitgeschreven, waaronder 167 voor overdreven snelheid, 27 voor het negeren van de avondklok en het rijden onder invloed van alcohol of drugs en nog eens 30 voor andere verkeersovertredingen.  De hoogste snelheid werd op de N16 gemeten. Daar reed een laagvlieger maar liefst 137 km per uur, waar maar 90 km per uur is toegelaten. Een onfortuinlijke zaakvoerder kreeg een covid-PV omdat z’n zaak na 22 uur nog open was. 

Een 29-jarige man uit Temse werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs kon niet worden ingetrokken omdat hij reeds rijverbod had. Zijn voertuig werd onmiddellijk in beslag genomen. Bovendien hadden zowel de bestuurder als zijn passagier drugs op zak. Hiervoor kregen beiden een OMS en werd de drugs eveneens in beslag genomen.

Een 21-jarige man uit Temse werd ook betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Na controle bleek zijn voertuig niet geldig te zijn gekeurd. De jongeman stond geseind. 

Op de N16 werd een voertuig onderschept. Een 55-jarige man uit Hamme legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,07 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. (mb)