SINT-GILLIS-WAAS. De renovaties die Woonanker Waas uitvoert in de sociale woningen in de Teerlingwijk in Meerdonk zijn slecht gepland, worden slecht opgevolgd en slecht uitgevoerd. Dat zegt N-VA Sint-Gillis-Waas na klachten van wijkbewoners en een plaatsbezoek. 

Volgens gemeenteraadsleden Koen Daniëls en Hans Burms werden keukens en badkamers uitgebroken zonder dat er zicht was wanneer de nieuwe geplaatst zouden worden. Verder zou ook isolatie niet goed zijn aangebracht, zitten dakvensters scheef en waait de wind onder de nieuwe deuren. Ook zouden de bewoners van de huizen niet op de hoogte zijn wanneer welke werken worden uitgevoerd. "Bewoners zitten veel meer tijd dan voorzien in het stof, afvoeren lekken, isolatie is niet goed geplaatst, sanitair is niet bruikbaar, dakvensters zitten scheef en niet waterdicht, …  De renovaties worden gedaan om energie te sparen, maar de wind waait gewoon onder de nieuwe deuren.  We hebben zelfs een ouderwetse tochthond moeten kopen.  Materiaal ligt weken buiten in de regen voor het wordt geplaatst zoals OSB-platen en isolatie. En dan hebben we het nog niet gehad over de afwerking.  En wanneer welke aannemer wat komt doen, is elke dag opnieuw een verrassing. Laat staan dat er opvolging is.  De bewoners zijn het beu", aldus inwoner van de wijk en N-VA bestuurslid Dirk Steenssens.

N-VA bracht het onderwerp ter sprake tijdens de gemeenteraad van 25 november. Gemeenteraadslid Koen Daniëls vraagt Woonanker Waas om de werven beter op te volgen en meer aandacht te hebben voor afwerking en planning. "Op woensdag 1 december heb ik overlegd met de directeur van Woonanker Waas om duidelijk te maken dat deze ondermaatse aanpak moet stoppen. Woonanker Waas heeft me verzekerd er werk van te maken.", zegt Daniëls. 

Het is niet de eerste keer dat Woonanker Waas om deze reden op de vingers wordt getikt. In 2020 werden de ondermaatse planning en werfopvolging aangekaart op de gemeenteraad. Toen ging het om renovaties in de Bagoniewijk in Sint-Pauwels. (mb)