SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Vanaf vandaag is er opnieuw beperkt bezoek mogelijk in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Het bezoekrecht geldt echt nog niet voor alle patiënten. Bezoekers zijn enkel toegelaten vanaf de zesde opnamedag van de patiënt, en nadat deze 2 negatieve Covid-screenings heeft gehad. En dan nog gelden volgende beperkingen: het aantal bezoekers is beperkt tot 1 (liefst steeds dezelfde persoon), het aantal bezoeken is beperkt tot maximum 3 per week en het bezoek mag maximum een uur duren. 

De bezoekuren in AZ Nikolaas zijn dagelijks tussen 14.30 uur en 20.00 uur. In het AZ Lokeren zijn bezoekers welkom tussen 14.30 en 20.00 uur op weekdagen, in het weekend tussen 14.30 en 16.00 uur. 

De uitzonderingsregels die reeds vanaf oktober 2020 in voege waren voor kritiekzieke patiënten, patiënten op intensieve zorgen, op de kinderafdeling, kraamafdeling en kinder- en jeugdpsychiatrie blijven van kracht. Op de Covid-afdeling is bezoek niet toegelaten.

overige covid-regels

Binnen de ziekenhuizen blijven de andere covid-maatregelen van kracht, zoals de anderhalve meter afstand houden, het dragen van een mondmasker, ontsmetten van de handen bij het binnenkomen en verlaten van het ziekenhuis en de kamer. Die ziekenhuisdirectie vraagt om niet in het ziekenhuis langs te komen bij symptomen van Covid-19, bij een positieve testuitslag of wanneer quarantaine vereist is. (mb)