SINT-GILLIS-WAAS. Donderdag legden Leo De Clerck, Linda Dhondt en Katja Daman tijdens de gemeenteraad hun eed af als raadslid ter vervanging van Wilbert Dhondt, Harry De Wolf en Tom Ruts. Katja Daman vervangt Greet Van Moer als voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad. In de OCMW-raad legden Frank Van den Branden en Patrick Cappaert hun eed af als lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Zij vervangen Leo De Clerck en Katja Daman.

Sinds 1 januari namen Matthias Van Zele en Pascal Buytaert de schepensjerp over van Wilbert Dhondt en Harry De Wolf. Vanaf 27 januari nemen twee nieuwe mensen ook hun stoel in de gemeenteraad in: Leo De Clerck en Linda Dhondt. Leo De Clerck volgt Wilbert Dhondt op, die sinds 2004 lid was van de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas. Leo zetelde sinds het begin van deze legislatuur in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Patrick Cappaert vervangt hem. Linda Dhondt volgt Harry De Wolf op, die sinds 2013 lid was van de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas.

Katja Daman volgt Tom Ruts op, die sinds 2007 gemeenteraadslid was van Sint-Gillis-Waas. Voor haar en haar partij is het een blij weerzien na een afwezigheid van 3 jaar. Zij was sinds begin 2019 lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Daar neemt Frank Van den Branden haar plaats in. Katja Daman neemt ook de fakkel voor het voorzitterschap van de gemeente- en OCMW-raad over van Greet Van Moer. (mb)