BEVEREN. De wegenwerken in het centrum van Beveren gaan maandag een nieuwe fase in. De werf verschuift naar het Yzerhand. Het kruispunt met de Ciamberlanidreef blijft afgesloten. Vanaf dat kruispunt tot net voorbij de inrit Carrefour wordt tussen 3 en 14 februari nieuwe riolering en tijdelijke asfaltverharding aangelegd. De handelaars op het Yzerhand blijven bereikbaar maar doorgaand verkeer is niet mogelijk. Een rode loper bakent een veilige zone af voor voetgangers. Fietsers kunnen de werfzone enkel te voet en met de fiets aan de hand passeren. Voetgangers kunnen ook stappen aan de kant waar geen rode loper ligt, maar moeten daar extra opletten voor werfverkeer. 

Ook de kruispunten met de P. Van Raemdonck- en de Koben Geertsstraat worden afgesloten. Daar worden werfzones geïnstalleerd. Gedurende de werken zal er in de Glazenleeuw- en Koben Geertsstraat verkeer in twee richtingen mogelijk zijn. De verbinding Bankwegelhof wordt in een bepaalde fase van de werken afgesloten voor verkeer.

Parking Gildenhuis wordt terug blauwe zone en blijft, met uitzondering van de eerste week en mogelijk ook de tweede week van februari, tijdens de werken bereikbaar via de Kasteeldreef. Wanneer de parking niet bereikbaar is, wordt dit de dag voordien aangekondigd met een bord. De Ciamberlanidreef blijft werfzone en dus beperkt toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer. De werken in de Ciamberlanidreef en De Brownestraat zullen klaar zijn tegen eind februari.

De werken aan het Yzerhand en het kruispunt met de Ciamberlanidreef moeten klaar zijn tegen het bouwverlof. In juli en augustus zal de Donkvijverstraat opgebroken en heraangelegd worden. (mb)