BEVEREN. De Melseelse auteur Tony P. Morgan waagt zich met ‘Vuurcirkel’ na verschillende musicalscripts aan een eerste roman.  In het boek staan avontuur, spanning en verbeeldingskracht centraal. Het boekt is gericht op lezers vanaf 15 jaar, zowat de leeftijd van het hoofdpersonage. ‘Vuurcirkel’ is niet alleen een vlot geschreven avonturenverhaal en een meeslepende ‘whodunnit’, maar gaat ook over de universele zoektocht van jongeren naar wie ze zijn en wat hun rol is in de wereld. Het boek verschijnt op 19 november bij Godijn Publishing. 

Het verhaal gaat over de 16-jarige Moria. Zij heeft een vreemde vuurcirkel op haar onderrug. Die geeft haar niet alleen een bijzondere kracht, ze maakt daardoor ook kans ooit leider te worden van de Republiek, althans, als ze tijdig in de hoofdstad geraakt om haar kandidatuur veilig te stellen. Wat een simpele tocht zou moeten zijn, leidt haar langs moerassen, diepe ravijnen en steden van bloed. Zwarte duivelsfiguren willen haar koste wat het kost uit de weg ruimen. Bovendien nemen blijkbaar nog andere kanshebbers deel aan deze levensbelangrijke race tegen de tijd. 

De schrijver houdt in december een aantal signeersessies bij Standaard Boekhandel. In onze regio is dat op 11 december in Beveren en op 18 december in Sint-Niklaas. (mb)