SINT-GILLIS-WAAS. Er komt een nieuw zebrapad op de N403 aan het kruispunt van de Collemanstraat met de Zandstraat in Sint-Pauwels. Die plaats is gekozen omdat er door de haltes van De Lijn veel oversteekbewegingen zijn. De gemeente lanceerde de vraag voor de aanleg van een zebrapad bij het Agentschap Wegen en Verkeer nadat er op die plaats een ongeval met een voetganger gebeurde. De gemeente legt zelf ook een zebrapad aan in de Collemanstraat.

"Het Agentschap Wegen en Verkeer stelde zich vragen bij de verkeersveiligheid van een zebrapad op dit kaarsrechte deel van de N403. Omdat in deze zone een snelheidsbeperking van 50 km/uur geldt, kwam het Agentschap Wegen en Verkeer toch tegemoet aan het verzoek van de gemeente.", zegt burgemeester Maaike De Rudder. "Bij de later geplande heraanleg van de Zandstraat wordt dit kruispunt volledig vernieuwd, inclusief de aanleg van een middenberm", vult schepen van Mobiliteit Erik Rombaut aan. "De gemeente is tevreden dat de inwoners niet moeten wachten op deze investeringen en dat de verkeersveiligheid op korte termijn kan verbeteren."

In optimale omstandigheden voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer nog deze winter het nieuwe zebrapad. De politiezone Waasland-Noord zal regelmatig snelheidscontroles uitvoeren in deze omgeving. (mb)