SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas heeft er sinds deze week een nieuw filiaal van winkelketen Lidl bij. Het filiaal is gelegen in de Driegaaienstraat, heeft een totale winkeloppervlakte van 1.415m² en biedt een ruim assortiment van een 1.800 tal producten. Op de parking is plaats voor 89 voertuigen. Er zijn ook twee laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen. Deze worden gevoed door zonnepanelen op het dak. De nieuwe winkel telt 28 werknemers. 

"Wij besteden veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is 50% van onze groenten en fruit Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien.", zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl België.

De nieuwe winkel is gelegen aan Driegaaien 114A en is elke werkdag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag is de winkel gesloten.

strategie

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. De retailer is dus steeds op zoek naar nieuwe medewerkers om de teams in de winkels te komen versterken maar ook om aan de slag te gaan in ondersteunende functies zoals IT of HR. Tegen eind 2022 zal Lidl 500 nieuwe medewerkers aanwerven. Alle vacatures zijn te vinden op werkenbijlidl.be. (mb)