MOERBEKE. Eind april gaven de gemeenteraden van Moerbeke en Lokeren hun principiële goedkeuring voor een vrijwillige fusie. Momenteel zijn de gesprekken tussen beide besturen lopen. De komende maanden gaat het bestuur met de inwoners in dialoog rond een mogelijke fusie, zodat de suggesties en bezorgdheden van de inwoners meegenomen kunnen worden. Dat gebeurt via infomomenten. Er is er eentje vanavond in Café Benelux (Koewachtsteenweg 40), op maandag 23 mei in het Buurthuis Kruisstraat (Weststraat 13) en op maandag 13 juni in de bibliotheek (Statiestraat 4), telkens 19.30 uur.

"Waarom fusioneren Moerbeke en Lokeren? Waarom is een goede samenwerking tussen beide besturen niet voldoende? Wat betekent een fusie voor mij als inwoner? Vragen die ongetwijfeld bij onze inwoners naar boven komen en waar we samen een antwoord op willen vormen", zegt burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld), "De mening van de Moerbekenaar telt en bepaalt mee onze toekomst."

Inwoners met vragen rond deze fusie kunnen terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op moerbeke.be/fusie. (mb)