TEMSE. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro toe aan het bedrijf Van Bogaert in Temse. Het familiebedrijf is al 46 jaar actief in het uitbenen en versnijden van varkenshammen en varkensschouders en wil in de toekomst ook afgewerkte eindproducten maken. Daarvoor investeert het de komende jaren in een zelf ontwikkeld productieproces dat het mogelijk maakt om de verwerking van vlees op de meest efficiënte, flexibele, duurzame en kwaliteitsvolle manier uit te voeren. De focus ligt op digitalisering, automatisering en robotisering. 

Van Bogaert investeert ook in een nieuwe State-of-the-Art productiesite in Zele en in de opleiding van de medewerkers. Het bedrijf verwacht dat de vernieuwing zal leiden tot een forse omzetstijging en hoopt 12 extra medewerkers te kunnen aannemen. Daarnaast wil het bedrijf zijn aanwezigheid op de Europese markt te vergroten van 10% naar 40%. 

"Van Bogaert is een Vlaams bedrijf dat veel belang hecht aan digitalisering, automatisering en robotisering. Deze innovaties zorgen voor meer jobs en opleiding van de huidige werknemers. Dankzij dit project zal het bedrijf een sterkere positie verwerven in een concurrentiële markt en ook internationaal kunnen groeien. Bovendien draagt het bij tot een efficiëntere valorisatie van onze veestapel. Voor dit proces kent Vlaanderen 1 miljoen euro transformatiesteun toe.", zegt Vlaamse minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits. (mb)