BEVEREN. De coronamaatregelen voor sporters in Beveren blijven gelden. Dat heeft het gemeentebestuur bekend gemaakt. Omdat het gemeentebestuur heel wat vragen bleef krijgen over wat kan en niet kan, is er een nieuwe communicatie naar alle Beverse sportclubs gebeurd. Daarin worden de geldende regels opgelijst. 

Daarin staat onder andere dat kinderen tot 13 jaar voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby moeten kiezen. Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan in een groep van maximum 10 personen. Jongeren tussen 13 en 18 jaar mogen enkel outdoor trainen in groepen van maximum 10 personen en mits begeleiding.  Voor beide leeftijdscategorieën zijn wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs of clubploegen onderling niet toegestaan. Monitoren en trainers moeten een mondmasker dragen en gebruik van kleedkamers en douches zijn verboden. 

Voor personen vanaf 19 jaar blijven de richtlijn ongewijzigd: de gemeentelijke voetbalterreinen zijn verboden terrein zonder toestemming van de sportdienst of clubbestuur. Niet georganiseerd outdoor trainen is toegelaten met maximaal vier personen. 

vakantieperiodes

Voor sportkampen tot en met 13 jaar zijn enkel in de week van de krokusvakantie groepen tot maximum 25 personen toegestaan. Jongeren vanaf 13 jaar mogen enkel outdoor en georganiseerd sporten met begeleider met maximaal 10 personen, een half voetbalveld per bubbel en zonder contact tussen bubbels.

Ook tijdens de vakantieperiodes geldt de regel van 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Overnachtingen zijn niet mogelijk. (mb)