SINT-NIKLAAS/TEMSE.  Temse en Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar om de fietsverbinding tussen beide gemeenten veiliger te maken. De kruispunten op het traject worden heraangelegd met aangepaste en veilige oversteekvoorzieningen voor fietsers. Door de bredere en veiligere fietspaden zijn er minder conflictsituaties mogelijk. Het wegprofiel zal er worden aangepast in functie van het respecteren van de maximum toegelaten snelheid van 50 km per uur. De werken starten maandag, 18 januari, en zullen zo’n zes maanden duren, tot aan de zomervakantie. 

Om de hinder te beperken, worden de werken uitgevoerd in vijf fasen. Tot 15 februari wordt er enkel gewerkt in de Eigenlostraat. Vanaf 15 februari tot begin juli is de Hoogkamerstraat afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De bedrijven in de TTS-zone en de Laarstraat/Pachtgoedstraat/Eigenlostraat blijven vanaf de N16 bereikbaar via de Eurolaan, behalve tijdens de twee laatste weken van juni. Dan zal de aannemer werken op het kruispunt Eurolaan/Hoogkamerstraat en loopt de toegang tot de bedrijventerreinen via de Kapelanielaan en de Walgoedstraat.

werken na de zomer

In de zomer van 2021 staat de vernieuwing van het wegdek van de brug over de E17 op de planning. Vanaf oktober 2021 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook werken uit aan het kruispunt met de N16, om het industriegebied beter te ontsluiten en de kruispuntafwikkeling veiliger te maken. Zo wordt het nieuwe kruispunt conflictvrij voor fietsers. De heraanleg van het kruispunt met de N16 gaat ook gepaard met een wijziging van de verkeerscirculatie in de TTS-zone. 

Op het kruispunt Eigenlostraat/Hoge Heerweg/Houten Schoen gaat de aanleg van de fietsroute gepaard met rioleringswerken, die deel uitmaken van het rioproject ‘Aansluiting Hoogkameren’. De nieuwe fietsroute Sint-Niklaas-Temse zal later aangesloten worden op het nieuwe fietspad in Houten Schoen. De aanleg van dit fietspad in de Houten Schoen is niet in deze werken voorzien maar is opgenomen in het rioproject ‘Aansluiting Hoogkameren’, waarbij er onder andere een nieuwe, gescheiden riolering komt in de Houten Schoen. 

webinar

De gemeente Temse organiseert op donderdag 21 januari 2021 om 19.30 uur een webinar over het project. Onder meer de fasering en de bereikbaarheid van de bedrijven komen daarin aan bod. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)