SINT-GILLIS-WAAS. De 24-jarige Lauren Van Guyse vervangt Hans Burm voor N-VA in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Ze wordt daarmee de jongste mandataris in Sint-Gillis-Waas. Het bijzonder comité is onder meer bevoegd voor de individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie. Burm wordt vervangen omdat hij verhuist naar een andere gemeente. 

"De ervaring die Hans opbouwde in het comité zien we nu al in de gemeenteraad waar hij vanaf de eerste vergadering reeds vragen heeft gesteld onder andere over het onderhoud in de Bagoniewijk en de vergeten fietspaden in de Beekstraat. Met haar aanstelling in het bijzonder comité, kan Lauren groeien onder de vleugels van Paul De Saegher en Veerle Stuer", lichten N-VA-voorzitster Danka De Wert en fractievoorzitter Koen Daniëls de keuze toe.

Lauren Van Guyse is afgestudeerd als bachelor secundair onderwijs wiskunde en bewegingsrecreatie en behaalde eveneens een master politieke communicatie aan de universiteit van Antwerpen. In haar vrije tijd is ze animator en hoofanimator op een speelplein dat bijzondere aandacht heeft voor alle kinderen. “Met haar ervaring zowel in het onderwijs als een speelplein dat inclusie hoog in het vaandel draagt en tevens als master in de politieke communicatie is Lauren Van Guyse een absolute meerwaarde als mandataris in onze gemeente”, besluiten De Wert en Daniëls. (mb)