BEVEREN.  Kolonel Thierry Van Goethem heeft de eed afgelegd nieuwe zonecommandant van Hulpverleningszone Waasland. Hij volgt daarmee kolonel Marc Vande Velde op. Majoor Thierry Inghels wordt directeur operaties. De 7 burgemeesters van de hulpverleningszone waren aanwezig bij de eedaflegging.  Samen met de burgemeesters zal Van Goethem instaan voor de goede werking van brandweer- en ambulancezorg in het Waasland. De organisatie telt ongeveer 550 medewerkers en staat in voor de veiligheid van 219 000 inwoners in de zeven gemeenten.

Dat Kolonel Thierry Van Goethem de nieuwe zonecommandant zou worden, werd reeds in september bekend gemaakt. Met 16 jaar ervaring als officier op de teller, waarvan 6 jaar als directeur operaties en 7 jaar sectorverantwoordelijke van de posten Beveren, Kieldrecht en Melsele start Van Goethem niet onvoorbereid aan de job.  "Ik ben enorm vereerd dat ik het vertrouwen krijg van onze zeven burgemeesters. Het is een serieuze verantwoordelijkheid. Het grondgebied van onze zone is heel divers en biedt daarom heel wat uitdagingen. Als zonecommandant ben je het operationeel hoofd van een organisatie, maar daarnaast ben je ook een manager van een organisatie die te vergelijken is met een stevige KMO.", vertelt kolonel Van Goethem die zich de voorbije jaren heeft verdiept in modern management. 

"Thierry Van Goethem heeft afgelopen jaren en tijdens de selectieprocedure bewezen dat hij klaar is voor de functie. Het zonecollege heeft het volste vertrouwen in zijn aanstelling tot zonecommandant voor het Waasland. Onze Wase burger is in veilige handen. Niet alleen bij Thierry maar in het sterke team dat achter hem staat: onze 550 brandweermannen en – vrouwen, ambulanciers en administratief en technisch personeel. Samen met Thierry Inghels, het management en de postverantwoordelijken zijn we ervan overtuigd dat hij verder zal waken over de brandweer- en dringende geneeskundige zorg van onze zeven gemeenten.", zegt de Beverse burgemeester Marc Van de Vijver, voorzitter van Hulpverleningszone Waasland Marc Van de Vijver. 

De voorbije jaren is de koers van de hulpverleningszone bepaald en die zal Van Goethem blijven volgen. "Elke persoon heeft een eigen kijk op de organisatie. Maar afgelopen jaren hebben we samen gewerkt aan deze organisatie samen met onze burgemeesters. Het was een werk van een heel team. De krijtlijnen zijn getekend. Wij gaan die verder doortrekken. Maar uiteraard zullen er wel wat wijzigingen komen. Dat kan niet anders. We blijven evolueren als organisatie in deze constant veranderende maatschappij. Maar dat gaan we stap voor stap doen. En daarin zullen we vooral ook goed luisteren naar onze organisatie.".

Thierry Van Goethem is naast zonecommandant ook vader van drie dochters en partner van Greet. (mb)