SINT-NIKLAAS. De plannen voor de vernieuwing van de Kardinaal Cardijnlaan zijn klaar. Vandaag is de straat nog een overwegend verharde ruimte en geliefkoosde route van sluipverkeer van en naar het centrum. In het ontwerp wordt de Kardinaal Cardijnlaan een woonerf en eenrichting voor gemotoriseerd verkeer. Lokaal gemotorieerd verkeer zal er over een vier meter breed pad gaan dat zigzag door een groen landschap zal gaan en waar fietsers en voetgangers de snelheid zullen bepalen. 

In het ontwerp wordt de nieuwe Kardinaal Cardijnlaan de straat van de toekomst genoemd. "Het maakt deel uit van een proefproject rond ontharding en vergroening van de Vlaamse overheid onder de campagne ‘Vlaanderen breekt uit’ en het thema ‘Groen in de stad’. De straat zorgt zo mee voor meer ruimte voor groen, minder wateroverlast, koelere steden, tegengaan van droogte, grotere biodiversiteit, gezondere lucht en een beter klimaat.", klink het. 

De volgende maanden wordt het ontwerp verder geconcretiseerd en een aannemer gezocht voor de werken, die in het najaar van start gaan. Nog tot eind januari kunnen bewoners reacties bezorgen over de ontwerpplannen. De kostprijs bedraagt 942.492 euro. (mb)

info: sint-niklaas.be/straatvandetoekomst