BEVEREN. De bewoners namen reeds vorig jaar in augustus hun intrek in de woonzorgcentra  Huize Linde in Haasdonk en site Elisabeth in Vrasene. Beide woonzorgcentra van Zorgpunt Waasland werden tijdens het voorbije weekend officieel geopend. Het publiek kon er tijdens de opendeurdagen kennis maken met de werking. 

Beide woonzorgcentra hebben 36 gewone kamers en 2 kamers voor kort- of vakantieverblijf.  De bewoners wonen op elke locatie in 4 kleine ‘huizen’ van telkens 9 bewoners, verspreid over 2 gebouwen. Alle kamers zijn ingericht als een studio met telkens een inkom, kitchenette, een zithoek, een slaapplek en een badkamer. Elk huis heeft ook gemeenschappelijke ruimtes met een living, keuken, zitplaats. "In onze zorg vertrekken we vanuit de visie dat de bewoners de regie in handen hebben. De bewoners wonen en leven in onze huizen. Zij ondersteunen elkaar. Wij ondersteunen hen en bieden dienstverlening waar nodig en op maat van de bewoner", zegt Judith Wielandt, directeur van Huize Linde en Huize Elisabeth.

Beide sites hebben ook assistentieflats en een dienstencentrum: De Rui in Haasdonk en Den Birkenblok in Vrasene.  In het dienstencentrum in Vrasene zijn er al heel wat buurtactiviteiten en daar komt binnenkort nog een restaurant bij. Ook de bibliotheek en de lokale politie zijn er gevestigd. (mb)