BEVEREN. De hoofdwerken bij de heraanleg van de N70 starten begin 2021. De zone is verdeeld in 7 werfzones. De aannemer start met de aanleg van de nieuwe ovondes. Die kunnen dienen als veilig keerpunt op het moment dat de aannemer in de herfst van 2021 start aan het smallere gedeelte van de N70, vanaf het kruispunt met de Elisabethlaan tot aan de Carrefour. 

De aannemer zal tegelijk aan sommige fasen werken.  Zo wordt fase 1, van de noordzijde van de Burggravenstraat tot St-Elisabethstraat, en fase 6, van Carrefour tot de noordzijde van de Essendreef, gelijktijdig aangepakt. Ook fase 2 van de zuidzijde van de Burggravenstraat tot St-Elisabethstraat, en fase 7 van Carrefour tot de zuidzijde van de Essendreef zal tegelijkertijd worden afgewerkt. De aannemer start in fase 1 met de aanleg van de riolering. Zodra de riolering klaar is, start in fase 1 de wegopbouw en schuift de rioolploeg door naar fase 6. En op dezelfde manier zullen fase 2 en 7 gecombineerd worden. Tijdens de werken in deze fases blijft er op de N70 één rijstrook over voor het verkeer naar Beveren/Sint-Niklaas. Het verkeer in de richting Zwijndrecht volgt een omleiding.

Nadat de ovondes klaar zijn, kan de aannemer starten met de heraanleg van het smallere deel van de N70 vanaf het kruispunt met de Sint-Elisabethstraat tot aan de Carrefour (fase 3, 4 en 5). Op dat moment zal de N70 volledig onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone. (mb)

de fasering van de werken