BEVEREN. Op maandag 18 januari start de lang aangekondigde herinrichting van de N70 in Melsele. De werken omvatten onder andere de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, nieuwe fietspaden aan beide zijden van de weg en een bufferbekken achter het pareinpark om wateroverlast te voorkomen.  

Het openbaar vervoer zal vlotter verlopen dankzij een aparte busbaan en lichtengeregelde doorgang voor de bussen op de ovondes. Op de plannen staan ook meerdere veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers met middeneiland om in twee keer over te steken.

De projectzone strekt zich uit over de N70 van aan de Essendreef tot net voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat/Snoeckstraat. De werken zullen in totaal bijna twee jaar duren en  heel wat hinder met zich meebrengen. Tijdens de werken wordt het doorgaande verkeer zoveel mogelijk omgeleid via de snelwegen. Plaatselijk verkeer zal tijdens het grootste deel van de werken wel in de richting van Beveren kunnen rijden.  Bij werken in smallere delen wordt de N70 volledig onderbroken. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer organiseert vandaag een reeks online infosessies over de werken. (mb)