BEVEREN. De werken aan de gewest N450 Melsele zijn klaar. Het deel vanaf de Kapelwegel tot op het viaduct over de E34 werd heraangelegd. Fietsers kunnen nu op de veilige manier fietsen van en naar Kallo en de Waaslandhaven op fonkelnieuwe, gescheiden fietspaden. Ook werd er een gescheiden riolering, een nieuw wegdek en duurzame LED-verlichting geplaatst en een veiliger fietsoversteekplaats gerealiseerd aan de Kapelwegel. De werken hebben 3,3 miljoen euro gekost. 

In de loop van volgende week wordt in de Broekstraat, tussen de Geestdam en de Waelenweg, de gracht terug open gemaakt en de tijdelijke verbreding van de baan ongedaan gemaakt. Deze ingrepen werden gedaan om het omleidingsverkeer vlotter te laten verlopen. De tijdelijke verkeersborden in de omleidingsstraten worden verwijderd. Vanaf dan wordt het enkelrichtingsverkeer in deze straten opgeheven.

In de Zaveldam komt een tractorsluis om sluipverkeer te weren. De Zaveldam zal dan enkel nog toegankelijk zijn voor fietsers en landbouwvoertuigen. (mb)

afbeelding: Google