MOERBEKE. Zorgorganisatie i-mens heeft gisteren bij de start van de Week van het Bos een heldenbos ingewandeld aan het Wullenbos in Moerbeke. Het Wullenbos is hiermee 2 hectare en ruim 1000 bomen groter geworden. Het heldenbos is er gekomen om de helden van de zorg te bedanken. Tijdens de inhuldiging werden verschillende bedankingsboodschappen symbolisch rond de aangeplante bomen gehangen.  De zorgorganisatie zal voor elk van haar 12 000 medewerkers en meer dan 2 200 vrijwilligers een boompje planten. Op die manier komt er in elke provincie een i-mens heldenbos. 

"Het applaus voor de zorghelden is ondertussen al een tijdje gaan liggen. Onze medewerkers verdienen stuk voor stuk appreciatie, voor, tijdens en na corona. Met de heldenbossen geven we onze 12 000 medewerkers en 2 200 vrijwilligers een blijvende merci. We willen zorg dragen voor onze medewerkers en voor het milieu. Door deze actie wordt Vlaanderen een stukje groener en duurzamer.", zegt Karin Van Mossevelde, algemeen directeur i-mens.  

"Door dit mooie initiatief van het heldenbos en de ondersteuning van i-mens wordt onze gemeente opnieuw ietsje groener. Zo is het bestaande Wullebos met maar liefst twee hectare uitgebreid. Tijdens de lockdowns trokken onze inwoners hun stapschoenen aan. We zijn dan ook zeer blij dat zij een stukje natuur erbij krijgen waar ze ook in de toekomst kunnen vertoeven.", vult Robby De Caluwé, burgemeester van Moerbeke, aan.  

Gisteren organiseerden i-mens en Bos+ een wandeling in het Wullebos voor de medewerkers van i-mens en haar partners. Wie zelf deze wandeling wil stappen, kan de wandelkaart downloaden op i-mens.be/heldenbos. De idee om een heldenbos te planten, is een samenwerking van BedanktMerci, Bos+, Statik, Bigtrees, Bepublic, IPG Mediabrands. Daarbij kon iedereen een boompje kopen voor zijn of haar held. (mb)