SINT-GILLIS-WAAS. De buitenschoolse kinderopvang is tijdens de paasvakantie zonder problemen verlopen in Sint-Gillis-Waas. Normaal gezien wordt er tijdens vakantieperiodes op drie locaties opvang georganiseerd. Door de maatregelen in verband met de coronacrisis hebben Ferm Kinderopvang en de gemeente om op vijf locaties kinderopvang te voorzien. 

Verspreid over alle locaties kwamen dagelijks 3,72 kinderen naar de opvang. De hoogste bezetting was er in ‘t Kuipertje in het centrum van Sint-Gillis-Waas met 8,6 kinderen per dag. In de Buitenschoolse Kinderopvang van Meerdonk kwamen er 4 dagen geen kinderen naar de opvang.

Sinds deze week gebeurt de voor- en naschoolse opvang door Ferm. De scholen verzorgen de opvang van de kinderen tijdens de schooluren. Uit de cijfers van deze week blijkt alvast dat er een verdubbeling is van het aantal aanwezige kinderen op scholen in vergelijking met de weken voor de paasvakantie. Ook bij de buitenschoolse kinderopvang zien ze een stijging van het aantal aanwezige kinderen. (mb)