BEVEREN. Ondanks fel protest vanuit Doel heeft Doel Festival een definitieve vergunning gekregen van de gemeente. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor het muziekfestival dat gepland is voor zaterdag 17 en zondag 18 september. De huidige inwoners van Doel hebben al kenbaar gemaakt naar de rechter te willen stappen. 

Het elektronische muziekfestival heeft nooit op goedkeuring van de omwonenden en verenigingen van Doel kunnen rekenen, met protest en procedures tot gevolg. Ondanks die tegenkanting heeft de gemeenten Beveren het festival een vergunning gegeven. Daarmee lijkt niets nog de organisatie van het festival tijdens het weekend van 17 en 18 september in de weg te staan.  

Om de feestvierders tot in Doel te krijgen voorziet de organisatie shuttlebussen tussen Antwerpen, Beveren en het festivalterrein. Wie toch met eigen vervoer naar het scheldedorp wil afzakken, kan gebruik maken van een drie hectare grote parking. Ook aan veiligheid wordt gedacht: "Doel Festival draagt financieel bij aan de politie van Beveren, waardoor er gegarandeerd voldoende politiecontroles aanwezig zullen zijn. Tenslotte worden er extra veiligheidsstewards ingeschakeld die de terreinen, omgeving en parking zullen bewaken", zegt woordvoerder Ann Lomans. 

Ondanks een indrukwekkende line-up met maar 52 namen noemt de organisatie het een kleinschalig festival zonder veel details vrij te geven. "Verwacht geen gigantische podia, vuurwerk en randanimatie. De organisatie wenst nog niet te veel prijs te geven, maar Doel Festival blijft bewust een kleinschalig festival met een eenvoudige, kwalitatieve productie die naadloos inspeelt op de unieke architectuur van de gemeente.", aldus Lomans.  Op de affiche staan onder andere Ceephax Acid Crew, Fanklub Djs en Sonora Ventura Soundsystem. Het volledige programma is te vinden op doelfestival.be. Over de prijs is de organisatie minder mysterieus (en minder kleinschalig): vanaf 57 euro voor dagtickets en weekendtickets vanaf 91 euro. Tickets zijn online verkrijgbaar via doelfestival.be. (mb)