REGIO.  Vervoersmaatschappij De Lijn heeft een oplossing voor de capaciteitsproblemen tijdens de spitsuren op enkele buslijnen in het Waasland.  Vanaf 1 oktober zet De Lijn extra spitsritten in op de lijnen 21 (Sint-Gillis-Waas/De Klinge/Meerdonk), 31  (Kieldrecht–Sint-Niklaas), 83  (Kieldrecht–Kallo) en 85.  Vanaf 5 oktober zijn er ook extra ritten op de lijn 41 (Moerbeke–Stekene–Sint-Niklaas). 

De Lijn benadrukt dat het inzetten van extra ritten niet altijd de ideale oplossing is voor capaciteitsproblemen. Er zijn nog diverse andere mogelijkheden, zoals trajectaanpassingen of het inzetten van grotere voertuigen. Ook hebben schoolritten vaak te kampen met doorschuifproblemen van de reizigers op de voertuigen, of onvoldoende spreiding van de scholieren over de verschillende aangeboden ritten.

De problemen op de lijnen 21 en 85 begonnen na de afschaffing van de Beverse schoolbus. Daardoor waren een 40-tal leerlingen leerlingen voortaan aangewezen op het openbaar vervoer om op school te geraken. Dat wordt nu opgelost met een extra rit op buslijn 21 van Meerdonk/De Klinge naar Sint-Gillis-Waas, die daar als lijn 85 doorrijdt naar Beveren en P+R Melsele. (mb)