REGIO. Vijfentwintig bedrijven uit de regio Antwerpen en het Waasland hebben het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) ontvangen als erkenning voor hun inspanningen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijk het werkcomfort van hun werknemers te verhogen.  De bedrijven namen in totaal 320 acties zoals het opzetten van een duurzaamheidsbevraging van leveranciers over het overschakelen naar het gebruik van hemelwater in de productie tot het uitwerken van een diversiteitsbeleid. De bedrijven werden hierbij begeleid door Voka.

Het Sint-Niklase ingenieursbureau SBE nam al voor de vijfde keer deel en krijgt daarvoor in oktober et SDG Champion-certificaat van de Verenigde Naties. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) is gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. "Als bedrijven gedurende drie jaar inzetten op alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, worden ze SDG Pioneer. Lanceren ze daarna een pilootproject dat inzet op circulaire economie of verduurzaming van het businessmodel, dan komen ze in aanmerking voor het SDG Champion-certificaat", zegt Helen Jacobs, projectmanager duurzaam ondernemen bij Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Volgende ontvingen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen: Antea Group, Aquafin, Intervest Warehouses & Offices, Mourik, Niko, SBE, Van Hoecke, Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, AZ Klina, ChocDecor, Gilbert De Clercq, Greenspeed, GTS Warehousing, GTS Logistics, GTS Transport, Maatschappij Linkerscheldeoever, ACD nv, ArmenTekort, Avamoplast, CoffeeRoots, John Bean Technologies, Marshalls, Studio Dott, SVK en Vlotter Maakbedrijf. (mb)